Yapı Kredi Bankası o iddiayı yalanladı

yazar:

kategori:

Twitter’da Yapı Kredi Bankası’nın aşı olmayan müşterileri şubeye almayacağı konusundaki iddiaları banka bir açıklama yaparak yalanladı.
Bugün öğle saatlerinde bazı twitter kullanıcıları tarafından ortaya atılan ve kısa sürede yayılan “Yapı Kredi aşı olmayan müşterileri şubeye almayacak” iddialarına banka yönetiminden yalanlama geldi. 
Yapı Kredi Bankası‘ndan konu ile ilgili şu açıklama yapıldı:
“Bazı sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan, koronavirüse karşı aşı olmayan müşterilerimizin Yapı Kredi şubelerine alınmadığına dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının en başından bu yana en önemli önceliğimiz müşterilerimiz ve çalışma arkadaşlarımızın sağlığını korumak olmuştur.
Bugün de, ilgili devlet kurumlarının ve İl Hıfzıssıha Kurulları’nın aldığı kararlara uygun olarak tedbirler titizlikle sürdürülmektedir. Buna göre, tüm sektörde geçerli olduğu ve yapıldığı üzere müşterilerimiz HES kodu kontrolü ile şubelerimize alınmaktadır. Müşterilerimizin aşı kontrolü ya da aşısız şubelere alınmaması durumu söz konusu değildir. “

KONU İLE İLGİLİ HABER:

 

Resim iki kere tıklaAşı olmayanlar banka şubesine alınmayacak söylentisi paniğe neden oldu
Özel bir bankanın ismi verilerek, aşısız olanlar banka şubesine alınmayacak söylentisi büyük paniğe neden oldu. Banka yetkilileri, olayı yalanlarken, konu ile ilgili twitterda yüzlerce tweet atıldı. Olayın bir trol saldırısı olduğu ortaya çıktı.