Yüzlerce bankacının kariyerini sıfırladılar

yazar:

kategori:

Körfez sermayeli banka, kariyer beklentisi içindeki yüzlerce bankacıyı çağrı merkezine alarak kariyerini sıfırladı. 
Bir dönem en çok personel çıkartıp, kötü referansla binlerce bankacının hayatını karartan körfez sermayeli banka şimdi de çok sayıda gişe personelini çağrı merkezine alarak kariyerini sıfırladı.
Paramedya.com.tr’ye ulaşan çok sayıda gişe personeli, yıllarca kariyer hayali ile gece gündüz demeden çalıştıkları bölümden alınarak çağrı merkezi personeli haline dönüştürüldüklerini öne sürdüler.
Kabul etmeyen personel ise ücretsiz izine çıkartılacağı öne sürülüyor.
Bankanın kararına tepki gösteren gişeciler, “Yıllarca bankada kariyer yapabilmek ve gişeden bireysel ya da kobi personeli olmak için önümüze konulan ağır hedefleri gerçekleştirdik. Bir taraftan gişe işlemi yaparken, diğer taraftan satış yaptık. Ancak ödül olarak çağrı merkezine alınarak kariyer hayatımız bitirildi”diye yakındılar.
GİŞE PERSONELİ AZALTILIYOR
Öte yandan körfez sermayeli bankanın gişedeki personel sayısını azalttığı ve bazı personelin şubelerde boş zamanlarında da çağrı kabul ettikleri belirtiliyor. Banka şubelerin toplantı odalarına çağrı sistemini kurarak, belirli zamanda gişe personelini burada çağrı kabul ettiriyor.
Bankanın şu ana kadar 300 civarında bir gişeciyi zorla çağrı merkezine verdiği de öne sürüldü.