TEB BU HİSSELERİ ÖNERİYOR

yazar:

kategori:

Son dönemde pörtföy önerileriyle dikkat çeken TEB Yatırım’ın en son önerileri:
TEB Yatırım’ın müşterilerine önerdiği  “model portföy” son güncellemenin yapıldığı 16Ekim’den bu yana BIST100’ün %1.8 üzerinde performans gösterdi, yılbaşından bu yana ise %10.5 olumlu ayrışmış oldu. TEB Yatırım uzmanları geçen hatfa sonunda yaptıkları değerlendirmede portföyde bir takım  revizyonlara gittiler. Finans kuruluşundan gelen rapor şu şekilde:
 
“Yeni binek oto modellerinin üretim planının da olumlu katkısıyla son dönemde ciddi yükseliş gördüğümüz TOASO hisselerini model portföyden çıkartıyoruz. Yerine ENKAI hisselerini ekliyoruz. Şirketin inşaat işinin önemli kısmının Irak’ta olması ve gayrimenkul işinin Rusya’da olması nedeniyle bu bölgelere ilişkin kaygılar Enka hisselerini Ocak sonundan itibaren en çok satış yiyen hisseler arasına soktu. Ancak, üçüncü çeyrek rakamları gösterdi ki Enka’nın bu bölgelerdeki operasyonları kötüleşmiyor aksine iyileşiyor. Irak’ta alınan iki yeni elektrik üretim santral inşaatı projesi nedeniyle şirketin elindeki iş miktarı üçüncü çeyrekte %12 arttı. Önümüzdeki çeyreklerde de yeni projelerin alınması ihtimali yüksek. Yine  USD bazında kiralara rağmen Rusya’da şirketin gayrimenkullerinde doluluk oranında büyüme var.
 
Portföyde banka ağırlığını değiştirmiyoruz. Ancak son dönemde en yüksek seviyelerini göre TSKB’yi model portföyden çıkartıyor, yerine ALBRK’yi ekliyoruz. Albaraka bir öndeki çeyreğe göre üçüncü çeyrekte %13 kredi büyümesiyle en hızlı büyüyen banka. Muhtemelen diğer katılım bankası Asyabank’tan çıkan mevduatın Albaraka’ya gelmesi büyümeyi destekledi. Albaraka %90 sorunlu kredi karşılama oranı ile sorunlu kredi oranını %2.1 gibi düşük seviyede tutmakta. Albaraka sadece aktif kalitesini yüksek tutarak en hızlı büyüyen banka değil, aynı zamanda %16 oranında özsermaye karlılığı en yüksek banka. 2015 tahminlerimize göre ALBRK 5.0 F/K ve 0.7 defter değeri çarpanlarıyla cazip seviyelerde işlem görüyor.
 
2015 ikinci yarısında FED faizlerinin kaçınılmaz olarak artacak olması, Türk hisselerininpetrol fiyatındaki düşüşten ziyade global büyümeye daha duyarlı olması ve değerlemelerin cazip olmaması nedeniyle hisse senedi piyasasında aşağı trendin başgöstereceği düşüncemizi uzun vade için koruyoruz. Ancak, kısa vadeli beklentilerin iyimser olduğunu düşünüyoruz. 2015 yaz aylarında enflasyonun potansiyel olarak %6.5 seviyesinin altına ineceği beklentisiyle Türk bonolarına gelen alışların devam etmesini bekliyoruz, bu da banka hisselerinin düşmesini engelleyecektir.
 
 
En az tercih ettiğimiz şirketler listesinde AKBNK, EREGL, FROTO, ZOREN bulunuyor.