EN BÜYÜK BANKA HANGİSİ?

yazar:

kategori:

Hepsi birbirine benziyor ama çeşitli kriterlere göre, Türkiye’nin en büyük bankası hangisi?İşte Türkiye Bankalar Birliği rakamlarına göre EN BÜYÜK BANKALAR:
1980’li yıllarda daha televizyonların siyah beyaz olduğu dönemde bir raklam vardı:
“Yok aslında birbirimizden farkımız. Bizi farklı kılan hizmetimiz!”
Ancak Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, bankaların birbirlerinden çok da farklı olduğu ortaya çıkıyor.  Türkiye’nin en eski bankası yani 1863 yılında kurulan Ziraat Bankası  toplam aktifler, mevduat ve  sayısı açısından Türkiye’nin en büyük bankası. 1686 şubede, 24 bin 2 kişi ile hizmet veren  Ziraat Bankası aynı zamanda sistemdeki en karlı banka olarak karşımıza çıkıyor. Ziraat Bankası 2014 yılı üç çeyrek bilanço itibariyle 3.026 milyon  ile en karlı banka.Ziraat Bankası aynı zamanda 150.840 milyon mevduat ile de sistemin en büyüğü.
İŞ BANKASI BAMBAŞKA
1924 kurulmasına rağmen İş Bankası  bir çok verilere göre lider durumda.  1.348 şubesi bulunan İş Bankası  24 bin 112 kişi ile Türkiye’de en çok işçi çalıştıran banka durumunda.  Ziraat Bankası’ndan şubesi daha az olmasına rağmen daha çok eleman çalıştırıyor.  İş Bankası toplam özkaynaklar ve ödenmiş sermaye olarak da Türkiye’nin en büyük bankası olarak karşımıza çıkıyor.
İşte çeşitli kriterlere göre Türkiye’nin 25 bankası: