ÇAĞRI MERKEZİ KABUSU BİTİYOR

yazar:

kategori:

Başta bankalar olmak üzere tüm çagrı merkezlerinin müşteri onayı olmadan araması yasal olarak engelleniyor. Yasa Mayıs ayında yürürlüğe giriyor. Bankalar pazarlama yapmak için müşteriye telefonla arayamıyacak.
Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun 1 Mayıs’ta yürürlüğe giriyor. Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte çagrı merkezlerinin müşterileri zamanlı-zamansız olarak aramaları da son buluyor.
İnternet ve telefon üzerinden satış/pazarlama faaliyeti sunan şirketlere yönelik çeşitli yükümlülükler getiren Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun 1 Mayıs’ta yürürlüğe giriyor.  Daha çok tüketicinin izni olmadan ticari herhangi bir amaçla kendisi ile temas kurulmasının önüne geçmeyi planlayan kanun büyük ses getirecek,
Yasaya göre, başta bankalar olmak üzere tüm şirketlerin çağrı merkezleri 44’4’lü veya 0850’li numaralardan  vatandaşı arayarak pazarlama yapma imkanı bulunmayacak. 
Bankacılık sektörü direkt satış adını verdiği birim vasıtasıyla banka müşterilerine özellekle sigorta satmak için yoğun baskı altında tutuyordu. 
BİR ÇOK SEKTÖRÜ ETKİLEYECEK
Bu yasa sadece bankaları değil GSM gibi bir çok şirketi de reklam amaçlı aramalarını engelleyeceğinden olumsuz etkileyecek.