O kız çocuğundan çok önemli tavsiye!

yazar:

kategori: ,

Dünya Kız Çocuğu Günü kutlanırken, Garanti Bankası’nın başarılı genel müdür yardımcısı Işıl Akdemir Evliyaoğlu‘ndan ilginç bir linkedin paylaşımı geldi.  6 yaşındaki fotoğrafı ile bugünkü resmini de paylaşan Evlioğlu hayatından kısa bir örnek vererek özellikle kız çocuklarına adeta ders niteliğinde tavsiyede bulundu.

İşte Işıl Akdemir Evlioğlu‘nun büyük ilgi gören paylaşımı:

Fotoğrafta henüz 1. sınıfa başlamış, 6 yaşındaki bu kız çocuğu benim… Saçlarım kısacık ve tren yolu gibi derin bir iz var, çünkü bu fotoğraftan 2-3 ay önce, bir trafik kazası sonucu ağır bir travma ve beyin ameliyatı geçirmiştim ve saçlarımın makine traşıyla kesilmesi gerekmişti. Ailem, okuma yazmayı da bildiğim için doktorların aksi görüşüne rağmen, okula başlama zamanımı ertelemek istememişlerdi. Ve ben, o süreçten ailemin muazzam desteği ve yaklaşımıyla, bugünkü hayatımı şekillendirecek çok şey öğrendim: Hayatta hiç öngöremeyeceğimiz şeyler başımıza gelebilir. Önemli olan o anın pozitif noktalarına odaklanmak, yapamayacağımız şeyleri düşünmek yerine yapabileceklerimizin zenginliğinin farkında olmak ve onları gerçekleştirmek için kendimize sınır koymamak…

Ve tabii, özellikle babamın “Ne iş yaparsan yap, ister çöpçü ol ister mimar ama işini hep en iyisiyle yap.” demesi de hayat boyu benim pusulam oldu.

Geçmişteki Işıl’a dönüp de söyleyeceğim ise: Hayat bir denge işi. Ailen, çocukların, işin, hobilerin, kendin, sevdiklerin… Biri için diğerinden fedakarlık etme. Hepsini bir dengede götür ki, hayatın her köşesinin tadını çıkart.

Umuyorum bu yazdıklarım kendi yolunu kurmak isteyen herkesi ama özellikle geleceğimizde büyük yeri olan kız çocuklarımızı ufacık da olsa bir düşündürtür, geleceklerini şekillendirmedeki güçlerini onlara hissettirir.