QNB Finansbank’ın yeni Genel Müdürü belli oldu

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu’nun sürpriz istifası ile boşalan koltuğa Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür yardımcısı Ömür tan oturacak.

QNB Finansbank’tan KAP’a yapılan açıklamada, “Bankamız Yönetim Kurulu’nca, Genel Müdür Sn. Temel Güzeloğlu’nun 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere görevinden ayrılacak olması sebebiyle boşalacak Genel Müdürlük görevine gerekli yasal işlemlerin tamamlanmasını müteakiben ve 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Sn. Osman Ömür Tan’ın atanmasına ve ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli işlemlerin yerine getirilmesine karar verilmiştir. ” denildi.

ÖMÜR TAN KİMDİR?

1971 doğumlu Tan, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümü’nde tamamlamış, ardından Bilgi Üniversitesi’nden İşletme Yüksek Lisans (MBA) derecesi almıştır. Bankacılık kariyerine 1995 yılında Yapı ve Kredi Bankası’nda MT olarak başlayan Tan, 1998 yılında Finansbank A.Ş ailesine katıldı. Kurumsal şubelerde üstlendiği çeşitli sorumlulukların ardından, Kurumsal Şube Müdürlüğü, Genel Müdürlük Kilit Müşteri Yönetimi Grup Yöneticiliği ve Kurumsal Bankacılıktan sorumlu Grup Yöneticiliği görevlerini üstlendi. 2011 yılı itibarıyla Proje Finansmanı, Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret Finansmanı fonksiyonlarıyla birlikte Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.