Merkez Bankası Başkanı bankacılarla ne konuştu?

Aktarılanlara göre Kavcıoğlu, piyasa prensiplerine bağlı kalınacağını ve bu konuda “hiçbir şüphenin ve tereddüttün” olmaması gerektiğini söyledi.

Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, bankacılık sektörünün önde gelen temsilcileri, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben bir araya geldi.

Bloomberg HT’ye konuşan kaynakların verdiği bilgilere göre, Kavcıoğlu’nun yeni ekonomik model konusunda bilgi verdiği öğrenildi.

Kavcıoğlu’nun, cari dengenin fazlaya dönmesini müteakip enflasyonun da düşeceği konusunda görüşlerini ifade ettiği belirtildi.

Ayrıca, yeni politika konusunda bankaların desteğini talep eden Merkez Bankası’nın, bazı ekonomist ve akademisyenlerin görüşlerinin kamuoyunu yanlış yönlendirdiği yönünde görüş belirttiği söylendi.

Söz konusu kaynaklar, hane halkı Döviz alımları konusunda da görüş belirten Kavcıoğlu’nun müşterilerin doğru bilgilendirilmesi aşamasında banka şubelerinden de destek istediği belirtti.

Aktarılan bilgilere göre, Kavcıoğlu toplantıda Türkiye’yi “kısır bir döngüde bırakan” yüksek faiz ve cari açık veren tüketime dayalı büyüme modelinin, artık yerini düşük faiz, yüksek istihdam ve üretime dayalı bir büyüme modeline bırakacağını “net olarak” ifade ettiği kaydedildi.