Kafa karıştıran sözleşme: Kur korumalı hesaba bankalardan ek madde!

Dolar mevduat hesaplarının Türk lirasına dönüşmesi için Hazine tarafından başlatılan Kur Garantili hesapların açılışına özel bankalarda katıldı. Ancak bazı bankaların hesap açılış sözleşmesine ilave madde eklediği öne sürüldü.

Yabancı sermayeli bir banka tarafından açılan hesaplara 5.madde eklenerek, sözleşmede değişiklik yapılabileceği dikkat çekildi.

İşte o madde:

Bu sözleşme ‘de yer alan hükümler, yürürlükteki yasal düzenlemeye T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklamalarına göre mutabık kalınmış olup; sözleşme süresi boyunca mevzuatta yapılacak değişiklikler kendiliğinden Sözleşme ‘ye uygulanacaktır. Keza, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı 21.12.2021 tarihli duyurusu başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı ve kanunen yetkili diğer kamu kurum ve kuruluşlar tarafından bu sözleşme tarihinden sonra yapılacak açıklamalara, duyurulara, bankacılık uygulamalarına ve yasal düzenlemelere uygun olarak değişiklik olabileceğini, bankamızın değişiklerine istinaden tarafınıza ayrıca bilgilendirme yapma yükümlülüğü olmadan sözleşme koşullarında değişiklik yapabileceği tarafınızca kabul edilmiştir.”

Kur korumalı hesap sözleşmesindeki madde dikkat çekti