ATM’ye para kaptıran yandı! Vatandaş kaptırılan parayı 3 ayda zor alıyor

Son dönemde ATM şikayetlerinde adeta patlama yaşanıyor. Özellikle bazı bankaların diğer bankalarla ortak kullandıkları ATM’lere para kaptıran vatandaşların parasını geri alma süresi 3 aya kadar uzuyor.

İstanbul Esenyurt’ta bir kamu bankasındaki hesabına para yatırmak için ortak nokta olan katılım bankası ATM’sini kullanan  vatandaş, teknik bir arıza nedeniyle 3 bin lirasını kaptırdı. Bunun üzerine kendi hesabınıın bulunduğu bankayı arayan banka müşterisi katılım bankasını araması gerektiğini bildirmiş. Katılım bankasında hesabı olmadığı için müşteri hizmetlerine ulaşmakta zorluk çeken vatandaşa söz konusu paranın incelemeler sonucunda hesabına aktarılacağı ve bu sürenin 3 ayı bulabileceği ifade edildi.

BİNLERCE ŞİKAYET!

ATM para kaptıran banka müşteri sayısında adeta patlama yaşanıyor. Tüketici şikayetlerinin yer aldığı Şikayetvar sitesinde binlerce şikayetin bulunduğu dikkat çekiyor. Bankaların şube önündeki ATM’lerde kaptırılan para aynı gün hesaba geçerken, farklı lokasyonlarda ve ortak noktalarda bu sürne 2 hafta ile 3 ayı bulabiliyor.