Vakıfbank güvenlik personeli kadro istiyor!

Son yıllarda başarılı yönetimi ile özel bankalarla yarışan ve büyük fark yaratan Vakıfbank‘ın sayıları bin 300’ü bulan güvenlik personeli mutsuz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Taşeronu bitirme” çağrısına rağmen halen kadroya alınmadıklarını dert yapan Vakıfbank güvenlik personeli “Cumhurbaşkanımızdan bu konuda destek istiyoruz! Bizler Türkiye’nin en büyük kamu bankalarında birinin bünyesinde çalışan güvenlik görevlileriyiz. Bin 300’ den fazla personel bankamızın müşteri ile ilk teması, ilk karşılaşması, ilk diyaloğu bizler yapıyoruz bankanın ilk yüzüyüz. “diyorlar.

TAŞERONDAN TAŞERONA

Paramedya ‘ya sıkıntılarını anlatan Vakıfbank güvenlik personeli, 20’li yaşlarda bankaya girdiklerini ve yaşlarının 40’a ulaştığını belirterek, yaşadıkları sıkıntıyı şöyle anlattılar:

Kurumumuz bizi yıllarca taşeron olarak Ekol ve Securitas bünyesinde çalıştırıldı. Cumhurbaşkanımızın Kamuda taşeron kalmayacak söylemlerinden sonra büyük heyecan yaşadık lakin yine büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Bizleri Vakıfbank’ın iştiraki olan Vakıf Pazarlama’ ya, bura üzerinden de Pys güvenlik şirketi kuruldu. Yani bizler iştirakin iştiraki olan Pys Güvenlik Hizmetlerine devrolduk. Ekol ve Securitas kıdem tazminatlarımızı bile alamadık. Tüm haklarınızla Pys Güvenlik Hizmetlerine devir oldunuz dediler o kadar. Hepimiz bu bankaya gençliğini verdi ama maalesef hiç gözüyle bakıldık bizimle aynı görevini yapan halk bank ve ziraat bankasında çalışan meslektaşlarımız 5-7 yıl taşeronda çalıştırıldıktan sonra kendi bünyesi kadrosuna dahil ediliyor. Tek istediğimiz dileğimiz fazla maaş başka ayrıcalık değil diğer meslektaşlarımızın hak etmiş olduğu haklardan yararlanma”