Erdoğan açıkladı: 210 kWH sınırının yeninden düzenlenecek!

yazar:

kategori: ,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, iki günlük Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti sonrasında toplanan Kabine toplantısı sona erdi. Yaklaşık 4 saat süren toplantının en önemli gündem maddesi elektrik faturalarında yaşanan artıştı.

Erdoğan ilk açıklamasında “KDV indirimi yapmayana yaptırım gelecek” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı elektrik faturalarındaki 210 kWH sınırının yeninden düzenleneceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millete Sesleniş konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

5 Şubat Cumartesi yaptırdığımız Kovid-19 testinde koronavirüsün Omikron varyantına maruz kaldığımız anlaşılmıştı, bunun üzerine kendimizi karantinaya almıştık. Hastalığı hafif belirtilerle geçirdik, çalışmalarımızı evden sürdürdük.

KDV İNDİRİMİ… TAKİP EDİLECEK

Devlet ve hükümet işlerini de hem yakından takip ettik hem de gereken yönlendirmeleri yaptık. Gıda ürünlerindeki KDV’yi yüzde 8’den yüzde 1’e düşürme, yani etiketlerde doğrudan 7 puanlık bir indirim yapma kararımızın müjdesini milletimizle paylaşmıştık.

Üreticiden toptancıya ve perakendeciye kadar gıdanın tüm süreçlerini kapsadığı için enflasyonla mücadeledeki kararlılığımızın bir ifadesi olan bu KDV düzenlemesi devlet olarak bizim attığımız bir adımdır. Bakanlıklarımız KDV indiriminin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığını yakından takip edecek, aksi yönde davranış sergileyen firmalara gereken yaptırımları uygulayacaktır.