Dolandırıcıların yeni hedefi profesörler! Bir profesör daha dolandırıldı

yazar:

kategori: ,

Telefonla yapılan dolandırıcılıkta yeni hedef emekli veya halen çalışan profesörler oluyor. Bir dönem emekli generallere yapılan telefon dolandırıcılığı son dönemde profesörlere yapılıyor. Geçen ay Prof. Dr. Ahmet Demirel’in dolandırılmasından sonra şimdi de Ünlü sosyolog Prof. Dr. Ayşe Nilüfer Narlı kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılara yarım milyon nakit para ve yüklü miktarda ziynet eşyasını kaptırdı.

İstanbul Bebek’te yaşayan 79 yaşındaki emekli Prof. Dr. Ahmet Demirel, telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırılmıştı.. Günler süren dolandırıcılıkta önce 160 adet altın ve 1 milyon lira kaptıran profesör, ertesi gün 200 bin dolar ve 10 gün sonra da 250 bin dolar kaptırdı. Kendisi gibi doktor kızının ziyarete geldiği gün toplamda 10 milyon liraya yakın dolandırıldığını anlayan emekli profesör, şikayetçi olmuştu.

ŞİMDİ DE ÜNLÜ SOSYOLOG

İstanbul Bebek’te emekli Prof. Dr. Ahmet Demirel’in (79) dolandırıcılara 10 günde 10 milyon lira kaptırmasının ardından bir profesör daha şebekenin ağına takıldı.

Sabah gazetesinin haberine göre, Şişli’de, 4 Şubat günü meydana gelen olayda, özel bir üniversitenin Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ayşe Nilüfer Narlı’nın (65) telefonunu arayan dolandırıcı, kendisini “Polis memuru Mehmet Ateş” olarak tanıttı. Dolandırıcı, Narlı’ya parasının ve hesaplarının başkaları tarafından ele geçirilerek kullanıldığını öne sürdü.

İddiaya göre dolandırıcı, kendisinin polis olduğunu inandırmak için ünlü doktora ait olan kişisel bilgilerini doğru söyleyerek, polis olduğunu gösterir birden fazla kimlik görüntüsü gönderdi. Narlı’ya hangi bankalarda kaç hesabı olduğunu söyleyen dolandırıcı, başka hesapları olup olmadığını sordu. Dolandırıcı, ardından tüm paraların bir hesapta birleştirilmesi gerektiğini belirtti.