HSBC’ye whatsapp soruşturması

HSBC Holdings Plc, bankacıların WhatsApp gibi hizmetleri kötüye kullanması nedeniyle ABD düzenleyicileri tarafından soruşturuluyor.

Londra merkezli HSBC’nin, iş iletişimleri için HSBC tarafından onaylanmayan mesajlaşma platformlarının kullanımına ilişkin soruşturmada, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ile işbirliği yaptığı bildirildi.

HSBC CEO’su Noel Quinn, CFTC’nin çalışmalarının ABD makamları tarafından yürütülen geniş bir soruşturmanın parçası olduğunu belirterek, “Spesifik olduğunu düşünmüyorum, tüm finans kurumlarında genel olduğunu düşünüyorum. Uygun olduğundan emin olmak için cep telefonlarının, WhatsApp’ın ve kısa mesajların kullanımına bakıyorlar” dedi.

CFTC ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Aralık ayında bankadaki personelin yıllarca gözetim görevlerini yerine getirmediğini ve WhatsApp gibi platformları veya kişisel e-posta adreslerini kullanarak işle ilgili mesajlar gönderdiğini tespit ettikten sonra JPMorgan Chase & Co.’ya 200 milyon dolar para cezası verdi.