Altını zirvede Rusya vurmuş!

yazar:

kategori: ,

Geçen hafta altında 1900 doların üzerinde gelen sert satışların SWIFT sisteminden çıkartılma ihtimali karşısında Rusya’nın yaptığı iddia edildi.

Londra kaynaklı bilgi ve iddialara göre, Rusya Merkez Bankası 620 milyar liralık rezervinin yaklaşık 5’e birini altın olarak tutuyor. Son 1 yıldır adeta rezerv ve altın birikimi yapan Rusya’nın geçen hafta ciddi bir satış yaptığı konuşuluyor.  Yapılan satış miktarının 20 milyar dolardan fazla olduğu da idida ediliyor.

Öte yandan dün alınan ve bazı Rus bankalarına uygulanacak olan SWIFT yasağının bu hafta içerisinde genelleştirilmesi bekleniyor.  Bu yasağın gelmeden Rusya Merkez Bankası’nın yine satışlarının gelebileceği de belirtiliyor.

OPERASYONLARI  TATAR KIZI YÖNETİYOR

Rusya’nın son aylarda altın ve dolar rezervini 640 milyar dolara kadar çıkartılmasının arkasındaki isim Rusya’da Tatar kızı olarak da tanınan Elvira Nabiullina. Rusya Merkez Bankası’nın “demir lady” sıfatlı, “Tatar kızı” Başkanı Elvira Nabiullina tüm Rus ekonomisini de yönetiyor. Rusya Merkez Bankası 14 yıl aradan sonra geçen hafta 7 milyar dolarlık müdahale yapmıştı.