https://www.paramedya.com.tr/wp-content/uploads/2022/03/anket_paramedya-1024x684.jpg

Bankacılık sektörü anketinde şok sonuç! Yöneticim Narsist!

Paramedya İnstagram hesabında yapılan bir anket sonucu bankacılık sektöründe büyük tartışmalara neden olacak!

Yaklaşık 30 bin bankacının üye olduğu ve günlük 80 bin bankacının da ziyaret ettiği hesapta yapılan “Yöneticinizi Nasııl Tanımlarsınız?” anketine 2 bin 513 bankacı katıldıı.

Ankete katılan bankacıların 894’ü yani yüzde 36’sı yöneticisini “Narsist” olarak tanımladı.

Ankette katılan 880 bankacı yani yüzde 35’i ise yöneticisini insan olarak tanımlarken, en ilgin sonuç ise 598 kişinin yani yüzde 24’ün yöneticisini “psikopat” olarak tanımlaması oldu.

Bankacı anketi
Bankacı anketi

MAKYEVELİST

Ankete katılan bankacıılardan yüzde 6 yani 141’i de yöneticilerini makyevelist olarak tanımladı.

NARSİST NEDİR?

Narsisizm, toplumdaki bazı bireylerin yükseltilmiş özgüven ile kendilerini sürekli diğer insanlardan üstün görmesiyle ortaya çıkan bir kişilik bozukluğudur. Diğer insanlara göre kendilerini üstün görürler.

PSİKOPAT NEDİR?

Psikopati (Psikopatlık), çekici, manipülatif, duygusal yönden acımasız ve suç işleme potansiyeline sahip kişilik yapıları için kullanılır. Psikopati sözcüğü, Yunanca psych yani “zihin, ruh” ve pathos yani “dert, acı çekmek, hastalık”tan türemiştir.

MAKYEVELİST NEDİR?

Makyavelist, siyasi değerler üzerinde girişilmek istenen ve her yolun mübah olduğu belirtilen bir hareket ya da fikir akımı olarak tanımlanmaktadır. Niccolo Machiavelli’ye göre insanlar, verdikleri sözleri tutmayan ve beş para değeri olmayan güvenilmez kişi ifadeleriyle tanımlanır.