THY yönetim huzur hakkı

THY’de Huzur Hakkı uçtu! Yüzde 190 zam!

yazar:

kategori: ,

Türk Hava Yolları’nda yönetim kuruluna ödenen Huzur Hakkı  zam oranı belirlendi. Şirket yönetim kurulu üyelerine ödenen Huzur hakkı ödemelerine yüzde 190 zam yaptı.

Yılbaşında personeline yüzde 60 zam yapan ve pilotlar tarafından tepki ile karşılanan Türk Hava Yolları bu kez de yönetim kurulu huzur hakkıyla gündeme geldi. Geçtiğimiz yılı kar ile kapatan şirket, pandemi nedeniyle personelin maaşının geçmiş yıllarda düşürülmesi nedeniyle bu yıl yüzde 60 zam yapma kararı almıştı.

Şirket son olarak tüm yönetim kurulu üyelerine Huzur Hakkı adı altında yapılan ödemelere yüzde 190 zam yapma kararı aldı.

YÖNETİM KURULU

THY’nin yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Prof. Dr. Ahmet Bolat (Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı), Prof. Dr. Mecit Eş (Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili), Bilal Ekşi (Yönetim Kurulu Üyesi / Genel Müdür), Doç. Dr. Murat Şeker (Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi / Genel Müdür (Mali) Yardımcısı), Mehmet Kadaifçiler (Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi / Genel Müdür (Uçuş İşletme) Yardımcısı), Orhan Birdal (Yönetim Kurulu Üyesi), Dr. Melih Şükrü Ecertaş (Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi), Şekib Avdagiç (Bağımsız Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi) ve Dr. Fatmanur Altun (Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi)