Dolar

Dolarda Süper Bono düşüşü!

yazar:

kategori: ,

Piyasaların bir süredir konuştuğu Süper Bono veya Enflasyona Endeksli Bono ile ilgili spekülasyonların yoğunlaşması doların 15.900 TL’nin de altına gerilemesine neden oldu.

Piyasada dolaşan spekülasyonlara göre, söz konusu bono kısa süre içerisinde devreye girecek. Yine iddialar arasında enflasyona endeksli süper bonoda dolarını bozduranlara enflasyon artı yüzde 10 civarında faiz verilecek.

Öte yandan Paramedya.com’un  edindiği bilgilere göre, enflasyona endeksli bono çalışması devam ediyor. Ancak bu çalışmalarda bankaların ciddi bir mevduat çıkışı olabilir çekincesi nedeniyle uzadı.  Hazine yetkilileri, bankaların bu endişesini gidermek amacıyla çalışmalar yapıyorlar.

DOLAR DÜŞÜYOR

Öte yandan özellikle sosyal medyada bazı ekonomistler tarafından daha yoğun bir şekilde enflasyona endeksli bononun dile getirilmesi nedeniyle dolarda kısmi satışlar görülüyor. Sabah 15.960 TL’ye kadar yükselen dolar, bazı kamu bankalarının da satışlarıyla 15.900 TL’nin altına geriledi. Enflasyona endeksli bonunun dövizde düşüşe neden olabileceği yönünde beklentiler bulunuyor.