Villa fiyatına satılık ada! Üstelik imar izni de var

yazar:

kategori:

Aralarında Türkiye’den de dört tane olan lüks villa parasına ucuz satılık adalar var.

Türkiye’deki 4 ada

Türkiye’dekilerin en pahalısı 8,7 milyar TL fiyatıyla Fethiye açıklarındaki Balaban adası. 95 bin metrekare büyüklüğündeki adanın sınırlı imar izni var, ayrıca belli bir kısmına otel, konut veya marina yapılabiliyor.

Bu adayı 360 milyon TL ile Marmaris Gökova’daki 381 bin metrekarelik Karaca adası izliyor. Üzerinde, her biri 50 ile 100 metrekare büyüklükte üç müstakil ev bulunan adaya; imar durumuna göre günübirlik konaklama, yeme içme mekanı ve marina yapılıyor. Aynı zamanda mavi tur rotası üzerinde bulunan, dört koyu olan adarım, 65 dönüm orman kullanım alanı da var.

Bir diğer satılık ada ise Bursa’daki Uluabat Gölü’nün iki kilometre açığındaki 45 dönümlük Mutlu Ada. Adada yaklaşık 500 zeytin ağacı var.

Bir diğer ada ise fiyatı 171 milyon 465 bin lira olarak görülen Gündoğan ve Türkbükü koyunun akvaryum koyunda yer alan Tavşan adası. 71 bin metrekarelik yüz ölçümüne sahip adada zeytin ağaçları yer alıyor. İmar izni henüz bulunmaması nedeniyle herhangi bir yapı inşa edilemiyor. Adanın bir diğer adı da St. Apostol adası olarak geçiyor.

Satılık adalara Amerikalı ve Arapların ilgi gösterdiği belirtiliyor.

Avrupa’daki 6 ada

Bu arada Euronews Travel’de yer alan konuyla ilgili bir haberde Avrupa’da bir apartman dairesinden daha ucuz fiyatla satın alınabilecek adalar olduğu belirtiliyor.

Shannon McDonaghve Jill Pole imzalı haberde Private Island Magazine’de yer alan ilanlardan hareketle altı adanın fiyatlarıyla hangi şehirde nasıl bir ev alınabileceği karşılaştırılıyor.

Büyük Tancook Adası, Nova Scotia – 56.898 Avro

Big Tancook Adası bir aileye ait. Adaya otel veya kamp alanı kurulabilir.

Avrupa’da bu fiyata Bulgaristan, Sunny Beach’te 58.000 Avroya 63 metrekarelik tek yatak odalı bir daire alınabilir

Danhattan Adası, ABD – 263.281 Avro

Kırsal Danhattan Adası’nda sekiz kişilik bir ormanlık dağ evi var. Avrupa’da bu fiyata İspanya Madiera’da 265.000 Avro karşılığında güvenlikli bir sitede tek yatak odalı bir ev alınabilir.

Majestic Island, ABD – 274.982 Avro

Wisconsin’deki Beaver Baraj Gölü’nde, 2.719 hektarlık alanda. Avrupa’da bu fiyata İspanya, Marbella’da 287.700 Avro karşılığında 131 metrekarelik tek yatak odalı bir daire alınabilir.

Bocal Adası, Nikaragua – 292,535 Avro

Adada iki yatak odalı bir misafirhane, bir bekçi evi, bir havuz ve bir beton iskele var. Avrupa’da bu fiyata İspanya Mayorka’da Palma Nova’da 295.000 Avro karşılığında 51 metrekarelik tek yataklı deniz manzaralı bir daire alınabilir.

Isla Carabana Sol, Panama – 336.782 Avro

Adada, bir yelkenli demirleme, sürat teknesi garajı ve taşınmaya hazır iki müstakil daireli bir ev var. Avrupa’da bu fiyata Fransa’nın Nice kentindeki Quartier Vernier’de 338.000 Avro karşılığında tek yataklı bir ev alınabilir.

Iguana Adası, Nikaragua – 396.951 Avro

İki hektarlık bir alana yayılmış Iguana Adası’nda üç yatak odalı bir villa var. Ayrıca üç yataklı, iki banyolu bir ev ile personel için konaklama yeri var. Avrupa’da bu fiyata Fransa, Collioure’da Akdeniz kıyısında denize nazır lüks bir daire alınabilir.