Akbank şubesinde biri var!

yazar:

kategori: ,

Son dönemde gerek bilanço gerekse başarılı yönetimi ile ön plana çıkan Akbank’ta sesiz bir grubun çığlığı yükselmeye başladı.
Akbank şubelerini temizleyip, güzelleştiren ve dahası müşterilere güler yüzü ile ikramlarda bulunan temizlik ve mutfak çalışanları isyan ediyor.
İsyan sebebi ise bankanın taşeron aracılığı ile onlara verdiği günlük 18 liralık yemek parası. Şubedeki tüm personeline 65 lira yemek ücreti ödeyen Akbank’tan aynı hassasiyeti temizlik ve mutfak personeli de bekliyor.
“Akbank şubesinde biri var!” sloganı ile kampanya başlatan bu sesiz grup, yemek ücretinin şube personeli ile aynı olmasını istiyor.
Bir çorbanın bile 25 lira olduğu günümüzde 18 liralık yemek ücretinin adil bir rakam olmadığını belirten Akbank mutfak ve temizlik çalışanları, “Aynı şubede 20 kişi çalışıyoruz. Öğen oluyor tüm şube çalışanları yemeğe giderken biz maalesef gidemiyoruz. Günlük 18 liraya ancak bir simit ve ayran alabiliyoruz” diyorlar.

65 LİRA YAPMIŞTI

Akbank son bir kaç yıldır personel politikası ile en çok takdir toplayan bankalar arasında geliyor. Banka personele bu yıl içerisinde 2 kez zam yaparken, yemek ücretini ise 65 liraya yükseltmişti.