Bu da Marka uyanığı! Türkiye Hava Yolları’nın marka başvurusunu yaptı!

yazar:

kategori:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Hava Yolları’nın Türkiye Hava Yolları olarak değiştirilmesi gerektiğini sözleri, kısa vadede büyük para kazanmak isteyenler için de fırsat kapısı olarak görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinden hemen sonra ismi açıklanmayan bir vatandaş , Türk Patent ve Marka Kurumu TPE’ye başvurarak, Türkiye Hava Yolları’nın isim marka hakkını almak istedi. 380 liralık ücreti yatıran kişinin başvurusu işleme alındı. Ancak söz konusu markanın teknik olarak alınmasının mümkün olmadığı belirtiliyor. Türk Hava Yolları markasının tescilli olması nedeniyle, “Türkiye Hava Yolları” markasının benzerlik incelemesine takılacağı ve reddedileceği belirtiliyor.

MEDYAYI DA YANILTTI

Öte yandan bir vatandaş tarafından yapılan başvuru bazı medya yayın kuruluşlarında söz konusu işlemim resmi kaynaklar tarafından yapıldığı şeklinde servis edilmesine neden oldu. Geçmiş yıllarda da bu tür isimlerin vatandaşlar tarafından alınıp yüksek ücrete satılmak istenildiği biliniyor. Aralarında büyük holdinglerinde bulunduğu bazı markalar bu ücreti ödemek zorunda kalmıştı.