Deniz Ateş yazdı: Damatlık ve nişanlığı ile işe giden bankacılar!

Her gün damatlık ya da nişanlığımızla gidiyoruz işimize, çalışma hayatımız yeni bir törene katılır gibi geçiyor. Ne giymelisiniz ne kadar güzel ve şık olmalısınız! Bitmeyen bir çiledir çalışan için “Ne giysem ?” sorusu ile başlayıp “Ne yesem ?” Sorusu ile biten iş günleri.

Çalışma hayatı bitince ne giymeli diye düşünmüyor insan, ama ne yemeliyiz problemi hep var.

Yarın gene iş var “Ne giymeliyim, Öğlen ne yiyeceğim? “bırakmıyor bu iki soru, hep yanımdalar. Karın tokluğuna çalışmak ne lüks oldu artık açken çalışmaya çalışıyoruz çoğumuz! Karnınız tok çalışıyorsanız şanlısınız.

Patron olmak başkadır sanırım, öğlen puro ve kahve akşam hangi viski markasını tüketmeliyiz ya da nerede yemeliyiz acaba? Patronlarda giyinme sorunu “hangi markayı seçmem gerekiyor?”, çalışanlarda “en ucuz nasıl giyinirim?” şeklini alıyor… Patron da mekan seçmeyle başlıyor yemek ritüeline, o menüden yemek seçerken, biz fiyatlara bakıyoruz öncelikle.

Zengin ve fakir ayrımı burada başlar, gelen menüde nereye baktığınız önemlidir fiyatlara bakıyorsanız daha çok fırın ekmek yememiz lazım zengin olmak için. Zenginlik ve fakirlik aslında parayla ilgisi olmayan kavramlardır! Ne çok zengin gördüm aslında fakirdiler Ne çok fakir gördüm aslında zengindiler. Gelir artması ile tüketim alışkanlıklarımız değişir belki ama gene de aileden geçmişten gelen alışkanlıklarımız değişmeyecektir.

Ayrı masallarda oturan farklı giyinen, farklı karın doyuranlar karın tokluğuna yaşayanların ne yiyeceğine hatta ne giyeceğine karar verirler! Oysa onların sorunları ile bizlerin sorunu farklıdır! Kaç puro, kaç viski markası, kaç kayak merkezi bildiğiniz sizin üçüncü soruda başka masada yer almanıza sebep olur. Masaları birleştirmeye çalışmayın lütfen!

İş hayatı ne giysem ile başlayıp ne yesem ile biten bir süreçtir. Siz karışmayın ne giyeceklerine lütfen bırakın artık ne giyerlerse giysinler yemek için yapacak çok işimiz var inanın bir şişe viski 20 usd üzerinde olmuş hep birlikte yemek ücretlerini arttıralım inanın çocuğunuzun harcaması bile değil verilen günlük yemek ücretleri.

Anlaştık değil mi? Puro viski ve yaz geldi motor yat arkasında konuşacağımız konular bunlar olsun, bu yazın konusu bu yazının konusu olsun. Kıyafetlere karışmayalım güvenlik görevlilerinden başlayarak, yemek ücretlerimizi düzeltelim ki rahat tatil yapalım. Bizlere yakışmıyor, bir sektöre liderlik yapıyoruz

Hadi size iyi tatiller, bizim için tatil çok lüks oldu tatil sizlerin hakkı.