ABD Hazine Bakan yardımcısı Wally Adeyemo

Amerika Türkiye’den Rusya’ya uygulanan yaptırımlara uymasını istedi

yazar:

kategori: ,

ABD Hazine Bakanı Adeyemo, Türkiye ziyaretinin detayları ortaya çıkmaya başladı. İngiliz Haber Ajansı Reuters’in haberine göre, ABD Hazine Bakanı Adeyemo, Türkiye ziyaretinde Rusya yaptırımlarının uygulanmasını görüştü

Hazine, Adeyemo’nun Çarşamba-Cuma günleri arasında Türkiye’yi ziyaret ettiğini, Ankara’da dışişleri, hazine ve maliye bakanlıklarından yetkililerle ve İstanbul’daki finans kurumlarıyla görüştüğünü söyledi.

Hazine, Adeyemo’nun finans kurumlarıyla, binlerce kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olan Ukrayna’yı 24 Şubat’ta işgal etmesinin ardından Rusya’ya uygulanan Batı yaptırımlarının uygulanması ve uygulanması konusunda görüştüğünü söyledi.

Açıklamada, “Tüm taraflar, Türkiye’nin yasadışı finansman cenneti olarak kullanılmamasını ve bankacılık sektörünün bütünlüğünün korunmaya devam etmesini sağlama arzusunu dile getirdi.”

Washington ve müttefikleri, Ukrayna’yı işgalinden bu yana Moskova’yı hedef alan, ülkenin en büyük borç verenlerini ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i hedef alan çok sayıda yaptırım uyguladı.

Türkiye, batının hiç bir yaptırımını uygulamıyor. Bakan Yardımcısının Türkiye’nin hava sahasını Rusya’ya tamamen kapatmasını istiyor.