Bankacıya konsept işkencesi!

Türkiye’nin en büyük bankalarından birinin hedef kitle olarak gençleri seçmesi sonrası başlayan şube holü konsept değişikliği son aylarda bankacıların en çok şikayet ettiği konulardan biri haline geldi .

Şube hollerine müşterilerin ve bankacıların oturması , daha doğrusu uzun süre oturmaması için konumlandırılan yüksek masalar ve bar tabureleri hem bankacıları hem de müşterileri zor durumda bırakıyor . Bir çok bankacı bu konsepte geçilmesi sonrası bel ve bacak ağrıları yaşadıklarını , masaların altında yer alan ahşap bölmelerin sürekli bacaklarını kestiğini , yüksek taburelere oturmakta zorlandıklarını , ayaklarını yere basamadıklarını, etek giyemediklerini, bazı müşterilerin de taburelere oturmaya çalışırken düşme tehlikesi atlattıklarını söylüyor .

Özellikle emekli kampanyaları nedeni ile ileri yaştaki müşterileri de şubelere davet eden bankacılar , yaşlı müşterilerin bu bar taburelerine kesinlikle oturmadığını ve ayakta kalmaktan son derece şikayetçi olduklarını iletiyorlar . Bankacıların çoğu 14-15 yıl bankacılık yaptıktan sonra yeni konsept ile kapı önünde “ danışma” olarak görülen , gün boyu oturmadan çalışmaya zorlayan bu yeni düzenin bankacılığa hiç uygun olmadığını iletiyorlar .

Şube hollerinde yaşanan yoğunluk sebebiyle KVKK kapsamında sağlanması gereken müşteri gizliliğinin de ortadan kalktığı ve müşterilerin sürekli birbirlerinin işlemlerine şahit olduğu belirtiliyor . Bu konuda yaşanan sorunların banka yönetimine sürekli iletilmesine rağmen herhangi bir değişiklik ve düzenleme yapılmaması ise bankacılara “ hem sağlığımız, hem de müşteri gizliliği ve memnuniyeti hiçe sayılıyor.” dedirtiyor . Bazı bankacıların sağlık sorunlarını raporla belgeleyerek gerekirse bankaya tazminat davası açmayı BİLE düşündüğü öğrenildi .