KRİZE ÇARE HALKBANK

yazar:

kategori:

Bankacılık sektöründe yaşanan personel krizine Halkbankası çözüm oluyor. Banka sadece İstanbul’da 70 yeni şube açacak.
155 milyar liralık aktif büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük 6 bankasından biri olan Halkbankası özellikle büyükşehirlerde yeniden yapılanmaya gidiyor. Banka bu yapılanma doğrultusunda sadece İstanbul’da 70 yeni şube açmayı planlıyor. 
Halkbankası özel bankaların baskısından bunalan  bankacılar için umut olmaya başladı.  Son dönemde özel bankalardan çok sayıda iş başvurusu alan banka sektörde diğer bankalar küçülürken büyümeyi planlıyor. Bankanın Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, bir toplantıda yaptığı konuşmasında 2015 yılına ait stratejisini açıkladı. 
Bankanın geçen yıl sonu itibarıyla 17 bin 314 çalışanı ve 895 şubesi olduğu bilgisini veren Taşkesenlioğlu, “Bu yıl İstanbul’da en az 70 şube açmayı hedefliyoruz. İstanbul’da biraz zayıf olduğumuzu düşünüyorum, daha önceleri Anadolu ağırlıklı gitmişiz. Kamu bankaları içerisinde İstanbul’da en az şubesi olan bankayız” dedi.
TECRÜBELİ ELEMAN ALACAK
Bugüne kadar deneyimsiz elemanları alıp eğiterek şubelere dağıtan bankanın bu kez, sektörden tecrübeli yetişmiş eleman alması bekleniyor. Özellikle özel bankaların 2015 yılında küçülme politikası nedeniyle bir çok bankadan kolayca eleman transferi yapacağı belirtiliyor.