Trafik Sigortası

Sigorta şirketlerinden acentelere trafik sigortası kotası!

Özellikle bankalar üzerinden yaptıkları ve hiç bir zaman riske dönüşmeyecek poliçelerden milyarlık kar yazan sigorta şirketleri, riski yüksek zorunlu trafik sigortasından kaçınmaya devam ediyorlar. Sigorta şirketleri bu kez de acentelere kota uygulaması getirdi.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu yayınladığı yeni yönetmelikle zorunlu trafik sigortalarıyla ilgili yeni bir düzenleme getirdi. Resmi Gazete‘de yayımlanan yönetmelik değişikliyle, zorunlu trafik sigortası poliçesi kesmekten kaçınan sigorta şirketlerine tüm branşlarda 60 güne kadar poliçe kesme cezası verilecek. Bu cezadan kaçmak ve ceza da yemek istemeyen bazı sigorta şirketleri şeytanın bile aklına gelmeyecek bu uygulamayı devreye soktular. Bazı sigorta şirketlerinin acentelerine kota uygulaması başlattı. İddialara göre, bir acente tüm satışlarının ancak yüzde 40 ‘ı kadar zorunlu trafik sigortası yapabilecek. Daha fazla yapmak için hiç bir zaman riske dönüşmeyecek ya da en az risk oluşacak poliçeler kesmek zorunda.

ACENTELER ZOR DURUMDA

Uzun yıllardır sigorta acenteliği yaptığını söyleyen bir sigortacı, bazı şirketlerin kota uygulaması nedeniyle güç durumda kaldıklarını belirterek, “Müşterimiz 10 yıldır bizimle çalışıyor ama sigorta şirketi kotan doldu diye zorunlu trafiği yapmıyor. Yapabilmemiz için konut, hayat, sağlık gibi bir çok sigortadan daha yapmamız gerekiyor. Yapmayınca da ekranımızı kapatıyor” diye konuştu.