BİST'te arap fon alışı

Suudi Varlık Fonu İstanbul Borsası’nda alım mı yaptı?

yazar:

kategori: ,

Suudi Arabistan’ın varlık fonu, piyasalardaki resesyon korkularıyla ABD hisse senetlerinde yeni pozisyonlar oluşturmak için 7 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Bu haber Amerikan borsasını olumlu etkilerken, benzer bir hareket Borsa İstanbul’da yaşanıyor. Borsa İstanbul’da bankacılık sektörü endeksi XBANK tarihi bir yükseliş yaşadı. XBANK yüzde 7.84 yükseldi. Başta İş Bankası olmak üzere neredeyse tüm banka hisselerinde sert yükseliş dikkat çekti.

Borsa kulislerinde söz konusu alımların büyük bir bölümünün Londra kaynaklı olması nedeniyle Suudi Varlık Fonu’nun alım yaptığı iddia ediliyor.  Bu iddia yetkililer tarafından doğrulanmadı. Ancak bir bankanın yatırımdan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Paramedya.com.tr’ye yaptığı açıklamada alımların büyük bir bölümünün Londra’dan geldiğini ifade etti.

İŞ BANKASI TAVAN OLDU

Bugünkü işlemlerde zen dikkat çeken ise İş Bankası hisse senedinin yüzde 10’a yakın primle tavan olması oldu. İş Bankası hisse senedinde Ak Yatırım 35 milyon Bank Of America 14 milyon Deniz Yatırım 6 milyon ve QNB Finansbank 6 milyon adet hisse alımı yaptı.

GARANTİ BANKASI

Bir başka yabancının yoğun aldığı hisse senedi ise Garanti Bankası oldu. Bu banka hisse senedi de  Ak Yatırım’ın 4 milyon lotluk alımı ile tavan oldu.