is Bankası Genel Müdürü Hakan Aran

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Şube bankacılığı kavramını değiştiriyoruz!

İş Bankası Genel Müdürü Aran, sektörde şubelerin öneminin azalıp azalmayacağına ilişkin tartışmalara dair değerlendirmesinde ise şube bankacılığı kavramını değiştirdiklerini; finansal hizmetlerin yanında müşterilerin faaliyet gösterdiği alanı iyi bilen, faaliyet alanıyla teknolojinin de buluşmasına imkân sağlayan ihtisas şubeleri açmaya başladıklarını söyledi.
Burada gözettikleri en önemli kriterin öncelikle üretimi, katma değerli üretimi arttıracak, dolayısıyla ekonomiye katkı sağlayacak alanlarda ihtisaslaşmak olduğunu vurgulayan Aran, geçtiğimiz yılın sonunda İstanbul’da Genel Müdürlük binasında girişimcilik şubesi, Haziran ayında da Manisa Saruhanlı’da tarım ihtisas şubesi açtıklarını hatırlattı.

Aran, şöyle devam etti: “Bu şubelerin fonksiyonu, müşterinin gelip sadece bankacılık işlemlerini yaptığı yer olmaktan çıkacak. Müşteriyle temas daha da derinleşecek. Sadece bankacılık ürün ve hizmetleri sunulmayacak. Buralar, müşterilerin hem finansal hizmetler aldığı hem de bilgilendiği, öğrendiği mekânlar olacak. Müşterilerimize yol arkadaşlığı yapacak olan ihtisas şubelerimizi farklı yerlerde açarak yaygınlaştıracağız.”