BİST

İş Bankası Genel Müdür Aran açıkladı: İş Bankası hisse senedi neden yükseldi?

yazar:

kategori: ,

Türkiye İş Bankası hisse senedi borsada en çok kazandıran banka hisseleri arasında ilk sırada yer aldı. Bankanın hisse senedinin neden yükseldiği konusunda İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran bir açıklama yaptı.

İş Bankası’nın kuruluşunun 98.yılı nedeniyle Anadolu Ajansı’na açıklamalar yapan Genel Müdür Aran, bankalarının borsadaki hisse performansına yönelik açıklamalarda da bulundu.

“Sonuçlarımız güzel, hisse değerimize yansıyan performansımız kıymetli”
Ekonomik zorluklara rağmen ilk 6 ayda finansal açıdan son derece güzel sonuçlar elde ettiklerini vurgulayan Aran, “Ben bunun özündeki güzellikleri daha fazla önemsiyorum. Benim için kıymetli olan hisse değerimize yansıyan, hisse değerimizi artıran performansımız… Yatırımcılar, hisse senedi değerlemesi yapan analistler, neyin gerçek performanstan neyin ekonomik ortamdan kaynaklı olduğunu ayıklayıp hakkını vererek hissenize teveccüh gösteriyorlarsa asıl kıymetli olan budur” diye konuştu.
Hakan Aran, tüm faaliyetlerin neticesinde bankanın özkaynak büyüklüğünün 124,8 milyar TL’ye ulaştığına ve sermaye yeterlilik oranının %20,9 olduğuna değinerek, “Özkaynak büyüklüğümüz ve sermaye yeterliliğimiz toplumdan aldığımızı topluma verme, paylaşma, ülkemize katkı sunma yönündeki yaklaşımımızın sürdürülebilirliği açısından bizim için çok kıymetli. Başarılı sonuçlarımızda her alanda benimsediğimiz dengeli, sağduyulu ve kısa dönem getirilere odaklanmak yerine, uzun vadeyi esas alan vizyonumuzun önemli payı olduğuna inanıyorum ” dedi.