Garanti Bankası Borsa Grafik

İspanyol BBVA’nın Garanti Keyfi! 15 liradan aldığı hisse 25 lira oldu

Sürpriz bir şekilde Garanti Bankası’nın bütün hisselerine talip olan ve çağrı yapan İspanyol BBVA, borsadaki son yükselişle maliyetinin yarısını çıkarttı.

BBVA’nın, Mayıs ayının 18’inde biten gönüllü çağrıda hisse başına 15 liradan aldığı Garanti payları, bugün 27 liranın üzerini gördü. Böylece çağrı başından bu yana Garanti hissesi TL bazında yüzde 80, euro bazında ise alım fiyatının yüzde 60 üzerinde prim yapmış oldu.

YABANCI ISRARLA ALIYOR

Gönüllü çağrı ile hisselerin yüzde 76’sını alan İspanyol BBVA, dolaşımdan yaklaşık 1.865.00.00 adet  hisse senedini çekmiş durumda. Bankanın halen dolaşımda olan yüzde 11.19’luk bir hisse senedi bulunuyor. Dolaşımdaki bu hisselerin bir bölümü çağrıya hisse vermeyen yabancı fonlar olurken, diğeri ise Türkiye’de bulunan fon ve emeklilik fonlarının elinde bulunuyor.

Dolaşımdaki yüzde 11 oranındaki hisse senedine yabancı son haftalarda büyük ilgi gösteriyor. Garanti hisse senedi bu ay yüzde 72 prim yaptı. Bankanın son bir yıllık primi ise yüzde 167.

PİYASA DEĞERİ ARTTI

Garanti BBVA hisseleri Borsa İstanbul Bankacılık Endeksi’nde yaşanan ralliye katılırken, hisseleri gönüllü alım sonrasında yüzde 80 prim yaşadı. Euro bazında ise BBVA’nın şimdilik kazancı yüzde 60’ın üzerine çıktı. Gönüllü pay alımının gerçekleştiği dönemde Garanti BBVA; 0.65x piyasa değeri/defter değeri ve yaklaşık 4 milyar euro piyasa değeri ile işlem görüyordu. Bugün bankanın piyasa değeri 6 milyar euro ile 2020 Mart’tan beri, piyasa değeri/defter değeri ise 1.01 çarpan ile 2018’den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

RECEP BAŞTUĞ BAŞARISI

Garanti BBVA hisselerine olan talebin arkasında bankanın son yıllarda gösterdiği performans bulunuyor. Genel Müdürlüğe Recep Baştuğ’un atanmasından sonra bankada yaşanan değişim bankanın karlılığını arttırdı.

Banka Türkiye genelinde 858 şubeyle faaliyetini sürdürüyor. Yine 18 bin 600 civarında bir Garanti çalışanı bulunuyor.