Gözler Borsa İstanbul’da… Jackson Hole bizi de vuracak mı?

yazar:

kategori: ,

Fed Başkanı Jerome Powell’ın Cuma günü Jackson Hole’da yaptığı konuşmanın ardından Amerikan borsalarında yaşanan sert düşüşün ardından şimdi de Asya borsalarında satış dalgası yaşanıyor.

Asya-Pasifik’teki hisseler, Fed Başkanı Jerome Powell’ın Cuma günü Jackson Hole’da yaptığı konuşmanın ardından Pazartesi gününe düşüşle başladı.

Powell konuşmasında artan faiz oranlarının ABD ekonomisinde “biraz acıya” neden olacağı konusunda uyardı ve yüksek faiz oranlarının muhtemelen “bir süre” devam edeceğini söyledi.

Japonya’da Nikkei 225 yüzde 2,9 ve Topix endeksi yüzde2,06 geriledi. Güney Kore’de Kospi yüzde 2,39 ve Kosdaq endeksi yüzde 3 düştü.

Avustralya’da S&P/ASX 200 yüzde 2 düştü.

Anakara Çin’in Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.72 düştü ve Shenzhen Bileşeni yüzde 0.68 kaybetti.

Hong Kong’un Hang Seng endeksi yüzde 1,07 ve Hang Seng Tech endeksi yüzde 1,43 düştü.

MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi yüzde 1.83 düşerken, Japon yeni dolar başına 138.47’den işlem gördü

GÖZLER BİST’TE

Öte yandan dünya borsalarında yaşanan düşüşten sonra gözler saat 09.50’de açılacak olan Borsa İstanbul’da. Borsa İstanbul’un da yurtdışı borsalarda yaşanan düşüşün etkisiyle düşüşle haftaya başlaması bekleniyor. Yine Sedat Peker’in açıklamaları borsada bazı hisse senetlerini olumsuz etkilemesi bekleniyor.