Mir ödeme sisteminden Denizbank da çıktı! Sadece kamu bankaları kaldı

Rusya’ya karşı batının ambargosuna karşı geliştirilen  Rus MİR ödeme sisteminden bir banka daha çıktı. Bugün sistemi askıya aldığını açıklayan İş Bankası’ndan sonra Denizbank da sistemden çıktı.

Reuters’un haberine göre, MİR sistemini kullanan ikinci özel banka olan Denizbank bu kararı bugün akşam saatlerinde verdi. Denizbank ve İş Bankası’nın MİR ödeme sisteminden çıkması ile birlikte sadece Ziraat, Halk ve Vakıfbank kaldı.

Türkiye’nin en büyük bankalarından Vakıfbank, Ziraat Bank, İş Bank, Denizbank ve Halkbank Mir sistemine dahil olan bankalar arasında yer alıyor. Mir, Rusya Merkez Bankası tarafından Visa ve Mastercard dışında bir alternatif olarak geliştirilmişti.

GEÇEN HAFTA DURDURULDU

Öte yandan Paramedya’ın ulaştığı bankacılık kaynakları Denizbank ve İş Bankası’nın MİR ödeme sistemi işlemlerine geçtiğimiz hafta son verdiği belirtti. Nitekim, konuyla ilgili olarak Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin (ATOR) MİR kartlarının Antalya’da kullanılamadığını Merkez Bankası’na bilgi notu olarak geçtiği iddia ediliyor.