QNB Finansbank

QNB Finansbank Kristal Kule’yi üç gün boyunca turuncu ışıkla aydınlatacak

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı 16 Günlük Aktivizm Kampanyası, bu yıl 25 Kasım – 10 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Kampanya süresi boyunca tüm etkinliklerde yakın partner şiddetine dikkat çekilecek. Bu kapsamda QNB Finansbank da yaşanan insan hakları suçuna dikkat çekmek amacıyla genel müdürlük binası Kristal Kule’yi üç gün boyunca turuncu ışıkla aydınlatacak.

Bu yıl #SheSaidNo sloganıyla gerçekleşecek kampanya süresince tüm dünyadaki katılımcılar yapacakları aktivizm hareketleriyle “yakın partner şiddetine son” çağrısına destek verecek.

Kadınların mevcut veya eski eş ya da partnerleri tarafından maruz bırakıldıkları şiddet olarak tanımlanan yakın partner şiddeti, dünya genelinde kadınların yaşadığı en yaygın şiddet biçimlerinden biri olarak ortaya çıkıyor. Dünya çapında her 3 kadından 1’i, çoğunlukla yakın ilişkide bulunduğu partnerleri tarafından şiddete maruz bırakılıyor. 16 günlük aktivizm boyunca devam edecek kampanya, yakın partner şiddetinin belirtileri ve sonuçlarıyla ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Kristal Kule
Kristal Kule