Faik Ulutaş

SPK’dan Memsa patronuna suç duyurusu!

yazar:

kategori: ,

Borsa tarihinin en büyük yatırımcı mağduriyetine neden olan Memsa şirketiyle ilgili SPK’dan beklenen karar çıktı.  Siyasi bağlantıları nedeniyle hakkında işlem yapılmadığı iddia edilen şirket patronu Faij Ulutaş hakkında SPK suç duyurusunda bulundu.

MEMSA OLAYI

Bir dönem şirket kurtarma operasyonu ile siyasilerin de el attığı Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş. çok sayıda küçük yatırımcının mağdur olmasına neden oldu. Bazı spekülatörlerin de borsada operasyon yaptığı ve büyük fiyat hareketlerinin olduğu hisse senedi bozulan mali yapısı ve üretim yapmaması nedeniyle borsa kotundan çıkartılmıştı.  İkinci kez işlem sırası açılan şirket tekrar kottan çıkartılmış ve mağduriyetin büyümesine neden olmuştu.
2013 yılından bu yana şirketin bir çok küçük ortağı şirket patronu Faik Ulutaş’a karşı hukuksal mücadele sürdürüyor.
2016 YILINDA DİLEKÇE 
Memsa’da şirket yönetimini suçlayan bir grup yatırımcı 2016 yılında SPK’ya bir dilekçe vererek suç duyrusunda bulundu. Ancak aradan geçen 4 yıla rağmen SPK’nın halen bu soruşturmayı sonuçlandırmaması yatırımcıların mağduriyetine neden olmuştu.

SPK HAREKETE GEÇTİ

Yatırımcıların yeniden borsaya güveninin kazanılması için çaba harcayan SPK yeni yönetimi, yıllardır bekleyen mağduriyet dosyasını yeniden açarak, şirket patronu Faik Ulutaş hakkında suç duyurusunda bulundu. SPK Ulutaş hakkında “Mensa AŞ’nin karının/mal varlığının ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı olarak Faik ULUTAŞ lehine azaltılması” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

DAVA AÇIN!

SPK, Memsa mağdurlarının Ulutaş hakkında dava açabileceklerini de belirterek, söz konusu zararın iki katının ödenmesi halinde etkin pişmanlıktan yararlanabileceğini de dikkat çekti.

Açıklama aynen şöyle:

Yukarıda Mensa AŞ ile ilgili olarak ayrıntıları verilen suç nedeniyle (varsa) zarara uğrayan yatırımcıların, genel hükümler çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, suç teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan Faik ULUTAŞ aleyhine dava açabilecekleri hususunun Kurulumuz Bülteni aracılığıyla kamuya duyurulmasına karar verilmiştir.
SPKn’nun 110 uncu maddesi çerçevesinde hakkında suç duyurusu kararı alınan Faik ULUTAŞ’ın, SPKn’nun 110/3 hükmü uyarınca etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istemesi durumunda, söz konusu hükümlerden yararlanabilmesi için; SPKn’nun 21 inci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan ödemenin yanı sıra bunun iki katı tutarındaki parayı Kurul kararından itibaren 15 gün içinde; Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın e-tahsilat hesabına (IBAN TR450000100100000350154037, Vergi Kimlik Numarası:6110333534) “6362 sayılı Kanunun 110/3 maddesi kapsamında etkin pişmanlıktan yararlanma karşılığı Hazineye ödemesi gereken tutar” açıklama notu ile ödemesi ve aynı süre içinde Kurulumuza ilgili belgeleri iletmesi gerekmektedir.”