Borsada kayıplar sonrası devre kesici 2.ken uygulandı

yazar:

kategori: ,

Borsada gün içinde dalgalı seyir sonrası kayıplar yüzde 5’e ulaşırken, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi’nin uygulandığı duyuruldu. Son 30 dakika içerisinde böylece 2.kez endeks işlemlerine ara verilmiş oldu. Satışların panige dönüşmesi ve bazı algoritma işlemlerinin otomotik satışı düşüşü daha da derinleştirdi.

endekste yaşanan düşüşte Aralık sonunda SPK tarafından yayımlanan ve para piyasası fonlarının Pay Senedi Repor Pazarı’nda ters repo sözleşmesi yapmasına yasak getirilmesi ve bu sözleşmelerin teminat gösterilerek kredili işlem yapılamayacak olmasının etkilerinin hissedildiği belirtiliyor.

Öte yandan yılbaşı sonrası piyasanın kâr satışlarına başlamasıyla birlikte algoritma işlemlerinin de ivmeye katılarak satışları daha da derinleştirmiş olabileceği değerlendiriliyor.

BANKACILIKTA DERİN SATIŞ

Öte yandan düşüş bankacılık endeksi hisselerde kendisini daha fazla hissettiriyor. Bankacılık endeksi hisselerinde yüzde 9’a yakın düşüş var.

ERKEN SEÇİM Mİ?

Öte yandan düşüşte Cumurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının da etkili olduğu belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Mevsim şartlarını dikkate alarak seçim tarihini belki biraz öne çekebiliriz.” dedi