Evren Devrim Zelyut

İşte Borsanın derin satış yemesinin nedeni!

yazar:

kategori: ,

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, Paramedya okurları için şu açıklamayı yaptı:

BIST’in sert yükseldiğini ve kâr satışlarının gelmesinin doğal olduğunu herkes kabul ediyor ancak uzun süredir hareketsiz hesapların satış yönünde davranması sadece kâr satışı ile açıklanacak bir konu değil. Çok net söyleyeyim, BIST yarayı AKP’nin İstanbul takıntısı yüzünden almıştır. İmamoğlu’nun YSK üyelerine güya ahmak demesine bağlı olarak suçlu ilan edilmesi, istinaf ve yargıtay süreçlerinin de benzer şekilde sonuçlanacağına dair beklentiler yabancı yatırımcıları ürküttü.
Zelyut sözlerine şöyle devam etti: Haklılar da… Kim seçim sürecinin nasıl sonuçlanacağı belli olmayan bir ülkede pozisyonlarını taşımak ister? Bu düşüşler AKP’nin İstanbul rantını alarak seçimlerde avantaj kazanması adına darmaduman ettiği piyasanın küçük yatırımcıya hediyesidir.
Zelyut YKB ve diğer tahtalardaki yabancı satışlarını göstererek: Kimse bana borsada komplo var ya da kâr satışı demesin. 60 milyon lot mal satılıyor, buz gibi yabancı ordinosu bunun nesi komplo? Böyle kâr satışı mı olur? Tahtalara acımasızca mal geliyor, kapanışlara bakın gün içi en düşük yerlerden oluyor, burada büyükler resmen arkasına bakmadan kaçıyor.
Zelyut sözlerini şöyle bitirdi: Son satışlarla yaşadığımız siyasi riskler veri iken F/K olarak daha avantajlı bir borsa durumuna geldik. Yatırımcı şunu bilsin, sonsuza kadar düşüş sürmez, birileri bu kelepir durumdan istifade etme kararı da verecektir. Sıkı durmak gerekiyor.