Akbank

60 milyar kar açıklayan Akbank’ın borsa fiyatı 90 sent!

Borsada 12 aylık bilançolar gelmeye başladı.  İlk banka bilançosu Sabancı Ailesi’ne ait Akbank’tan geldi. Akbank tüm zamanların en yüksek kar rakamı yani 60 milyar lira kar açıklarken borsadaki hisseleri 90 sentten işlem görüyor.

Karı bir yılda 5 kat artan bir bankanın hisse senedinin 1 doların bile altında olması borsada tartışma konusu oldu. Hisse senedinde ocak ayının son işlem gününde güçlü bilanço beklentisine rağmen yabancı satışı dikkat çekti. Hisse senedi 16.98 liradan kapatırken piyasa değeri ise sadece 88.296.000.000 TL oldu.

SON BİR YILDA YÜZDE 126 DEĞER KAZANDI

Akbank hisse senedi son bir yılda yüzde 126 değer kazanırken bu yılın ilk ayında ise yüzde 13 değer kaybetti. Güçlü bilanço açıklayacağı konusunda tüm analistlerin hemfikir olduğu Akbank sadece  son bir haftada yüzde 8 değer kaybetti.

YABANCI NEDEN SATIYOR?

Akbank’ın dğer kaybında yabancı satışı oldukça etkili oldu. Bank Of America Akbank hisse senedinde son bir ayda 100 milyon lot satış yaptı.

TWİTTER DA TT OLDU

Öte yandan Akbank’ın karı ve borsa performansı twitter da TT oldu. Burada yüzlerce yorum kar ile hisse fiyatı arasındaki çelişkiyi sorguladı.