Bankalar gizli EYT anlaşması mı yaptı?

yazar:

kategori: ,

EYT’nin Meclis’te kabul edilmesi ile birlikte binlerce bankacı emekli oluyor.  Ancak bir iddia bankacılar arasında hızla yayılıyor. İddiaya göre, bankalar Türkiye Bankalar Birliği nezdinde gizli bir anlaşma yaparak EYT’den emekli olan bankacı bir başka bankada çalışamayacak.

Konu ile ilgili iddialar üzerine ParaMedya, Türkiye Bankalar Birliği’nden bu gizli anlaşmanın var olup olmadığını araştırdı. Türkiye Bankalar Birliği’ yetkilileri bu tür iddiaların kesinlikle asılsız olduğunu açıkladılar. Böyle bir anlaşmanın olmayacağı gibi tavsiye kararının da olmadığını bildirdiler.

İddialara göre, bankalar EYT’den emekli olan bankacıları yeniden işe almayacak.  Bu iddia son bir haftadır hızla yayılıyor.

KESİNLİKLE YOK!

Yine özel bir bankanın İK’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Paramedya’ya özel bir açıklama yaparak, söz konusu iddiaları asılsız olduğunu bildirdi. EYT’li bankacıların yetişmiş iş gücü nedeniyle diğer bankalar tarafından talep göreceğini belirten yönetici, “bankalar birçok EYT’li personelin devam etmesi için paket hazırlıyor” dedi.

GARANTİ BBVA

Öte yandan Garanti BBVA, EYT’li personelinin emekli olduktan sonra aynı şartlarda çalışmaya devam edeceğini açıklamıştı.