SVB Financial Group

ABD’li bankayı Düşük faizli tahvil stoku vurdu!

Faizlerdeki yükseliş düşük faizli tahvil stoku bulunan bankaları olumsuz etkilemeye başladı. ABD’nin 15. büyüğü olan Silikon Vadisi Bankası SVB Financial Group hisseleri bugün 60 düştü.

210 milyar dolar aktifi ve 12 milyar dolar sermayesiyle sistemi sarsacak kadar büyük bir kurum olmasa da, şok edici tek günlük düşüş tüm piyasanın moralini bozarak eksiye çekti. SVB Financial Group, düşük faizli tahvil stokunu satarak $1.8 milyar zararı realize ettiğini açıkladı.

SVB Financial Group’un ( SIVB ) hisseleri, Silicon Valley Bank’ın holding şirketinin mali durumunu desteklemek için 2.25 milyar dolarlık bedelli sermaye artışı ile toplamayı planladığını açıklamasının ardından değer kaybetti.

SVB, 1,75 milyar dolarlık adi hisse senedi ve zorunlu dönüştürülebilir imtiyazlı hisseleri satmayı planladığını açıkladı. Buna ek olarak, küresel büyüme sermaye fonu ve uzun süreli müşterisi General Atlantic’in 500 milyon $ değerinde hisse satın aldığını belirtti.

Bankanın CEO’su  Greg Becker, yatırımcılara yazdığı bir mektupta bankanın “işlerine yatırım yapan müşterilerimizden yüksek faiz oranlarının devam etmesini, baskı altındaki kamu ve özel piyasaları ve artan nakit yakma seviyelerini” beklediği için fonlara ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.
2

SVB Financial Group
SVB Financial Group