Akfen Yenilenebilir Enerji’ye Man ve Jersey adasından talep geldi!

yazar:

kategori: ,

Akfen Yenilenebilir Enerji şirketinin halka arz sonuçları açıklandı. Yurtiçi bireysel talebin yüzde 1.1’i karşılanırken aslan payı Man, Bahama ve Jersey adalarındaki yatırımcılara gitti.

Bir süredir tartışılan halka arz gerçekleşti ve hisselerin tamamı satıldı. Hisselerin yurtiçi bireysel yatırımcılara ayrılan yüzde 20’lik pay 1.1 olarak dagıtıldı. Yine yurtiçi kurumsala ayrılan yüzde 20’lik payda talebin yüzde 5.6’sı karşılandı. Akfen grubu çalışanlarına ayrılan yüzde 10 talebin de yüzde 71’i karşılanmış oldu.

ASLAN PAYI BAHAMALAR, MAN ADASI VE JERSEY ADASINA GİTTİ

Halka arzda en ilginç talep ise Bahamalar ile Man ve Jersey adasından geldi.  Hisselerin yüzde 22.5’i  Bahamalar’dan 1 şirkete, yüzde 9.6’sı Man Adası’ndan bir şirkete yüzde 10.3’ü ise  Jersey Adası’ndan  1 şirkete gitti.

MAN ADASI:

Man Adası, İrlanda Denizi’nde, Britanya Adaları’nın coğrafî merkezinde yer alan ada. Birleşik Krallık’a dâhil olmamakla beraber Taç toprakları olarak kraliyete bağlıdır Yüz ölçümü 570 km.

JERSEY ADASI:

Jersey, Avrupa kıtasının batısında, Büyük Britanya’nın güneyinde yer alan ve Manş Denizi’nde bulunan Manş Adaları’ndan biridir. Adanın başkenti Saint Helier’dir. Jersey diğer Manş Denizi adaları gibi ne Birleşik Krallık’ın bir parçasıdır ne de bir taç kolonisidir. Yüzölçümü 119 kilometre.

BAHAMALAR:

Bahamalar ya da resmi adı ile Bahama Milletler Topluluğu, Atlas Okyanusu’nda yer alan ve coğrafî açıdan Orta Amerika’ya dâhil edilen Batı Hint Adaları’nın kuzeydoğu sınırını oluşturan bir takımada ülkesi. Bahamalar, Turks ve Caicos Adaları ile birlikte Lucayan Adaları’nı oluşturmaktadır.