Seri No Dolar

Seri numaraları sıralı dolarları sırrı!

yazar:

kategori: ,

Bankalardan alınan seri numaraları sıralı TL banknotlardan sonra şimdi de piyasada seri numaraları art arda sıralı dolarlar görülmeye başladı.
Özellikle Kapalıçarşı ve piyasadan alınan 100’lük dolarların seri numaralarının birbirini takip etmesi paniğe neden oldu. Bazı vatandaşlar bu dolarları sahte olmasından korkup bankalarda kontrol ettirmek zorunda kaldılar.
Söz konusu seri numaraları sıralı dolarların sahte değil gerçek olduğu ortaya çıktı.
İŞTE SIRRI!
Seri numaraları yüzlerce sıralı 100 dolarların arkasında piyasadaki efektif yani nakit dolar talebi olduğu ortaya çıktı. Özellikle bankalardan piyasaya sürülen dolarların Türk bankaları tarafından FED’in Almanya’daki deposundan getirildiği öğrenildi. Paramedya’ya bilgi veren bir banka yetkilisi, “Son dönemde özellikle Kapalıçarşı olarak da adlandırılan serbest piyasada dolara büyük talep var. Döviz bürolarının bankalardan bu dolarları talep etmesi nedeniyle büyük bir efektif sıkıntısı yaşandı. Bu durumlarda bankalar FED’in Almanya’da bulunan depolarından dolar talep etmekte. Bu dolarla Türkiye’ye uçakla gelmektedir ve gerçektir “diye bilgi verdi.