ALTCOIN nedir?

Karınca HapFinans Günün Kavramı ve Tanımı : ALTCOIN nedir?

ALTCOIN nedir?

Altcoin, Bitcoin’in kaynak kodları kullanılarak ufak değişikliklerle piyasaya sürülen kriptoparalara verilen addır.

Bitcoin’in yaratıcısı veya yaratıcıları tarafından yazılımına dair kaynak kodların açık biçimde internete yüklenmesi sayesinde, dileyen herkes Bitcoin’in kaynak kodlarında çeşitli değişiklikler yaparak kendi kriptoparalarını ortaya çıkarabilmektedir. Bu kriptoparalara altcoin denilmektedir.

Altcoinlerin sayısı zaman içerisinde onbinleri aşmış ve kriptovarlık piyasasında farklı amaçlara hizmet eder hale gelmiştir. Monero gibi kimi altcoinler tamamen gizli biçimde para transferi gibi özelliklere odaklanırken Doge gibi altcoinler birer “şaka” kriptoparası olarak piyasaya sürülmüştür. Doge örneğin, Bitcoin’in 21 milyon adetle sınırlandırılmış arz miktarı yerine “sınırsız” arzı tercih etmiştir. Bitcoin’in yaratıcısı veya yaratıcılarının kim olduğu bilinmezken Doge, kurucuları bilinen bir altcoindir.

Piyasaya sürülen altcoinlerin çok büyük kısmının “para” olarak kullanılmak gibi bir iddiası bulunmazken Bitcoin’in bazı özelliklerini iyileştirme iddiası ve amacıyla piyasaya sürülen Bitcoin Cash gibi altcoinler de bulunmaktadır.