BayKus

Küçük yatırımcı, COIN’den KOYUN’a devşirdi!

yazar:

kategori: ,

Küçük yatırımcı, COIN’den KOYUN’a devşirdi!

Son yıllarda kısa zamanda zengin olmak ve aylık bir kaç fatura ödemek yada daha iyi bir araba, ev almak isteyen kesim oluştu.

Özellikle coin piyasalarına dadanan bu tip küçük yatırımcılar, ABD ve dünyada faiz artırımı kararları ile beraber BİTCOİN ve türevlerinin hızla değer kaybetmesi ile bu piyasalardan BİST100’e yöneldiler. 1 koyup 3 alma isteğini gerçekleştirmek için sosyal medyada araştırma yapmaya başlayan bu minik yatırımcılar oyuncu, komisyoncu ve aracı şeytan üçgeninin içine düştüler.

Bu şeytanlar X hissesi 4-5 lira iken, yani toplama aşamasında, hisse hakkında bir şey yazmıyorlar.

Başka kağıtlarda teknik ile %3-5 yatırımcılar kazandırıp, güven kazanıyorlar. Bu arada şeytanın diğer bacağı “abim ne yazarsa odur, yine çerez paramız çıkmaya başladı” diye reklama giriyorlar. Vurucu darbe 4-5 liradan topladıkları hisse 25-30 liraya geldiğinde, aracılar ve komisyoncular tarafından pazarlandığında oluyor.

Victoria Secret mankenlerine taş çıkaracak cinsten ablalar (ABLA OLDUKLARI İLE İLGİLİ CİDDİ TEREDDÜTLERİM VAR) başlıyorlar reklama twetterda. Artık ağa yakalanmış hamsiden farksız küçük yatırımcıların ruhuna el Fatiha. Keneler yakalamışlardır artık. CANTE DE, OYLUM’da, SELVA’da, AKGYE’de, MARKA’da, PENTA’da, DOBUR’da, GZNMI’de, PSGYO’da …. yedi bitirdiler KOYUN’ları…