Yapı Kredi Merkez Plaza Şubesi

Yapı Kredi Bankası Çalışanlarından Zam Revize Talebi

Türkiye’nin en büyük 5 özel bankası arasında bulunan Yapı Kredi Bankası personeli örgütlü sendika BASİSEN’den zam revize talebinde bulundu.

Sendikalı banka çalışanları İş Bankası‘nın toplu iş sözleşmesine ilave olarak yaptığı zammı da gerekçe göstererek aynı sendikadan kendileri içinde işverenden zam düzeltmesinin talep edilmesini istedi.

Yapı Kredi Bankası çalışanları sendikaya mail atarak zam  revize taleplerini bildirdiler.

Gönderilen mailde şu ifadeler yer aldı:

“Bankamızla gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesinde, temmuz ayında %12 oranında alınacak zam oranı konusunda memnuniyetsizliğimizi belirtmek istiyoruz. İlk haliyle bile diğer bankalar ve ülke şartları göz önüne alındığında fazlasıyla düşük kalan oranın, son gelişmeler ışığında biz çalışanları hem piyasa altında hem de sektöre yıllarını vermiş çoğunluğun bulunduğu çalışan grubu olarak, işe yeni başlayan herhangi bir memur maaşından bile aşağı seviyede bıraktığını endişe ile izlemekteyiz. Büyük şehirlerin ortalama bir semtinde kiralar 15-20 Bin TL bandında iken, tuvalet kağıdından dahi %20 KDV alınırken, elektrik, su, ulaşım ve yakıta gelen korkunç zamlar göz önüne alındığında, çalışanlarım en düşük net maaşının 22.000 TL bandında olması gerektiği hususunda, kurumumuzla tekrar görüşmenin önünün açılmasını talep ediyoruz. Bizler, geçim sıkıntısı içerisindeyken tam performans gösteremiyor, çocuklarımızın okul giderlerini, barınma ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Adil, eşit ve emeğimizin karşılığı olarak alacağımız ücretleri talep ediyoruz. “