Borsa İstanbul

Borsada bir sosyal medya vurgunu daha! Yatırımcılara al dedi kendi sattı!

yazar:

kategori: ,

Sermaye Piyasası Kurulu SPK’nın sosyal medya fenomenlerine karşı mücadelesi sürüyor. Sosyal medya üzerinden yatırımcılara al tavsiyesinde bulunan fenomenin kendi hisselerini sattığı ortaya çıktı. SPK. Konya 1 kişiye ceza verdi.

SPK haftalık bülteninde yer alan bilgiye göre, “Konya Çimento Sanayii AŞ (KONYA) pay piyasasında 21.09.2022-17.11.2022 döneminde ve Inveo Yatırım Holding AŞ (INVEO) pay piyasasında 05.09.2022-08.09.2022 gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak”  Halil Bora Bereket’e 2 ayrı para cezası verdi. SPK’nın söz konusu cezayı “Sosyal medya hesapları üzerinden KONYA payına ilişkin olarak takipçilerine al veya tut tavsiyesi verdikten sonra mülkiyetinde bulunan INVEO ve KONYA paylarını satmasına” gerekçe olarak verdiği açıklandı.

SOSYAL MEDYA FENOMENİ

Sermaye Piyasası Kurulu SPK’nın Halil Bora Bereket’e İnveo işlemlerinden dolayı 69 bin lira, Konya işlemlerinden dolayı da 2 milyon 180 bin lira idari para cezası verdiği belirtildi. Halil Bora Bereket sosyal medya üzerinde etkili bir fenomen olarak tanınıyor.