Metin Yüksel

Borsacı Gözüyle Futbol Yorumu: Her yer Sarı-Laci…

Ankara doğumlu olmamız hasebiler Ankara’nın sarı lacivertinin gönlümüzde hep yeri vardır,12.eylül’de darbecilerin kontenjanından lige dönmesi ile aramız limoni olsa da ANKARA’miza yakışan ‘’tribün güzelliği’ ’ile takdiri hakketmiştir.

Sarı lacivert renklerin yeşil üzerindeki dansını izleyelim derken Ankaragücü seyircisi futbol dünyasın da ‘’tutku’’ deyince ilk akla gelen İtalyan ‘’Palermo’ ’havasına bürünmüş, Palermo’nun ‘’pembe’ ’renkli forması biraz ‘’ruh sağlığı’’nı bozsa da maç başlayınca Fenerbahçe’nin karşısında dirençli futbolu çoşkulu tribünü ile bir İTALYAN takımı gördük
5-6 kişi ile’’ ofansif pres’’ yaparak, defansı hataya zorlayan, özellikle EFRAN ve TOLGA ikilisi Fenerbahçe’nin pas bağlantılarını kesen, MORİTAN’NIN Orta saha/ defans boşluğu arasında ‘’denge bozan’ ’oyununa bir de İsmail’in rol çalma sevdası eklenince ANKARAGÜCÜ önemli bir gol pozisyon yakaladı. Alkışlar kaleci İRFAN Can’a.
Ankaragücü’nün dirençli oyunu ‘’hızlı geçiş ‘’ oyunları sadece OOSTERWOLE-TALİÇ hattından kırılmaya çalışılsa da’’ölü balık formasyonun’’ teknik görüntüsünden bir türlü çıkamayan İrfan’ının etkisiz futbolu ile’ ‘İşlem hacmi sığ ‘’bir ilk yarı izledik. ÇEKO’nun ilk yarı sonunun da yakaladığı fırsat haricinde.
, İsmail Hoca’nın bilindik dakika değişikliler ile İrfan’ız kulvar da hareket alanı artan Samuel’in CEKO’NUN muhteşem asisti ile attığı gol ile FENERBAKÇE öne geçmiş oldu.
SMENSKY’nin etkisiz futbolu, orta sahada FRED dışın da bağlantı noktasının olmayışı ÇEKO’nun gerilerden gelerek orta saha pozisyonun evrilmesine neden olmasa acaba bu gol olur muydu?
İsmail hocanın sakin kişiliğin yansıması takımda etkili olmuş, ’Deparlı pres’’ den çok ‘’rölanti pres’ ’ile hücumda etkili olamayan Fenerbahçe’de acil sorun agresif 6 numara. Yoksa İsmail’in ‘’rol çalan’ ’oyun anlayışı çok baş ağrıtır. Twente ile oynanan maçtan 2.5 gün sonra çıkılan ANKARA deplasmanında alına sıkıntılı galibiyet güzel günlerin habercisi olabilir.
‘’Futbol basit oyundur, zor olan ise basit futbol oynamaktır’’ CRUYFF