Masrafsız banka geliyor!

Türkiye’nin dijital ilk bankası Hayat Finans, piyasaya iddialı giriyor. Bireyselden masraf almayacak KOBİ’lere dakikada kredi verecek.

Türkiye’nin dijital ilk bankası Hayat Finans, hem bireysel hem de tüzel tarafta iddalı. 1 yılda 1 milyon müşteri hedefleyen banka, tüm bankacılık hizmetlerini ücretsiz verecek ve kredi başvurularına dakikada cevap verecek.

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans, bugün faaliyetlerine başladı. Bireysel tarafta tüm bankacılık hizmetlerini ücretsiz verecek olan banka, tüzelde ise özellikle KOBİ’lere dakikalar içerisinde kredi vermeyi hedefliyor. Yüzde 50-50 hisse ile Hayat Kimya A.Ş. ve Kastamonu Entegre A.Ş.’nin ortak olduğu Hayat Finans, ‘müşteri deneyimi’ ile pozitif ayrışmayı planlıyor.

Katılım bankacılığı prensipleriyle faaliyet gösterecek olan banka, hem konvansiyonel hem katılım bankacılığı pazarından pay almayı hedefliyor. İlk bir yılda 1 milyon müşteri hedeflenirken nihai hedef küresel bir banka olmak. Dünyaya açılırken de 7 milyar dolar aktif büyüklüğü ile 17 ülkede 49 Türk markasını dünya çapında milyonlarca tüketiciye ulaştıran, cirosunun yüzde 60’ını yurt dışından sağlayan Hayat Holding’in ticari ekosisteminden yararlanacak.