Kendi Küçük Makamı Büyük aracı kurum yöneticisi!

yazar:

kategori: ,

Güvenme Dostuna, Saman Doldurur Postuna

Kırmızı Karınca dostları, ülkede an bitmiyor ki yeni yeni havadisler, olaylar… Umudum, güzel ve sevgi dolu haberlerin daha fazla olması, lakin hele konu paranın dinden imandan çıktığı bizim sermaye piyasaları olunca maalesef gündem pek de öyle gelişmiyor. Lakin yapanın yanına da kar kalmıyor. Er ya da geç, bu dünyada insanların adaleti ya da o olmasa bile ilahi adalet tecelli ediyor.

Dostlar, küçük yatırımcılar, tasarruf sahipleri… En önemli kelimedir GÜVEN! Güvenirsin. Hiç de öyle boş yapmayın. “Ben kimseye güvenmem, tedbirliyim” falan demeyin! Çünkü en azında sisteme güvenirsiniz… Ne demek sisteme güvenmek. En basit tabirle ‘VEKİLE GÜVENİRSİNİZ!’. Kimdir sermaye piyasalarında vekil? FON YÖNETİCİLERİDİR, ARACI KURUM İDARECİLERİDİR!

Asil-vekil ilişkiniz vardır onlarla aranızda. Sizler paralarınızı fona yatırırsınız. Dersiniz ki? Büyük bir kurum var. Denetçileri var. Otorite var. Kanunlar var. VEKİL etik, ahlaklı, liyakatli diye düşünürsünüz…Asil-vekil ilişkisinin mantığı nedir? Fon yöneticisinin fonu olabilecek en etkin şekilde YÖNETMESİ, bu çabaları karşılığında PRİM ALMASI, ona GÜVENEN tasarruf sahiplerinin GÜVENLERİNİ KÖTÜYE KULLANMAMASI!

Ah ahhhhh! Biliyor muyuz hiç acaba bu güvendiğimiz vekiller kendi çıkarları için sizin paralarınızı ÇAR ÇUR EDİYORLAR MIDIR diye? Bence bu konu çok ama çok önemli. Mesela düşünün. Manipülatif bir tahtada hisse fiyatı yükseldi, yükseldi, yükseldi… O da ne? Pazarlamacılar da beceremedi. Satacak ENAYİ BULUNAMIYOR! O halde ahlakı yerlerde olan bir vekil bulmak lazım gelir! Yani MAKAMI BÜYÜK lakin KENDİ KÜÇÜK bir fon yöneticisinden veya aracı kurum idarecisinden bahsediyorum. İşte bu ahlaksız ÜÇ BEŞ PARA KARŞILIĞINDA KENDİ ÇIKARI için yönettiği fona bu PİS MALLARI aldırırsa ne olur? Kendisine GÜVENİP PARASINI EMANET EDENLERİ ZARARA SOKAR! Var mıdır böylesi, böyleleri… Dünyada var. Hatta ismen kara listeler açıklanıyor. Bizde de artık araştırılmalı, bulunmalı, açıklanmalı.

Siz siz olun, fon yöneticilerinin doğru yoldan ne şekilde sapabileceğine ilişkin bu ihtimali unutmayın. Hesap sorun, hesap isteyin, takip edin.
Tekrar görüşmek dileğiyle Kırmızı Karınca dostları!

Kırmızı KARINCA