Nurol İnşaat yapılandırma ile ilgili açıklama

yazar:

kategori: ,

Bloomberg internet sitesinin “Nurol İnşaat Tahvilin Vadesini Uzatmak İçin Yatırımcıları Toplantıya Çağırdı” haberi ile ilgili şirketten KAP’a açıklama geldi.

Söz konusu toplantının 20 Ekim’de yapılacağı açıklandı.

İşte O Açıklama:

Tedavülde bulunan TRSNRISA2412 ISIN kodlu tahvilimizin, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanan İhraç Belgesi ve Eki asli hüküm ve şartlarında belirtilen, yatırımcıların yatırım kararlarını etkileyecek nitelikteki değişikliklerden olan yeniden yapılandırma sebebiyle ilgili tertip borçlanma aracı sahiplerinin oluşturduğu tertip borçlanma aracı sahipleri kurulunun (“Tertip BASK”), Sermaye Piyasası Kurulu Borçlanma Aracı Sahipleri Kurulu Tebliği’nde (II-31/A.1) yer alan ilgili maddelere uygun olarak toplanmasına ilişkin Şirketimiz yönetim kurulu tarafından karar alınmış olup söz konusu Tertip BASK toplantısı 20.10.2023 tarih ve saat 10:00’da, Şirketimiz genel merkezi Büyükdere Caddesi N 255 Nurol Plaza Kat: 19 Maslak, Sarıyer/İstanbul adresinde gerçekleştirilecektir.

NUROL’DAN AÇIKLAMA

Nurol’dan şu açıklama yapıldı:

Bazı haber sitelerinde şirketimizin tahvil ödemesini yapamadığı şeklinde tamamen gerçek dışı haberler yayınlanmıştır. 2 Ekim 2023 tarihli KAP açıklamamızda da belirttiğimiz üzere, yapılan işlem vadesinin dolmasına 15 ay (24 Aralık 2024) bulunan tahvilimizin yatırımcılarına vade uzatımı konusunda bir seçenek sunmaktan ibarettir. Bu çağrı, halihazırda son derece sağlıklı olan şirket bilançomuzun ve finansal performansımızın daha da güçlendirilmesi için ilgili mevzuat çerçevesinde tahvil yatırımcılarımıza yapılmıştır ve olağan bir işlemdir.