Metin Yüksel

Samet’ten Hot-Trick, Fener Taban!

yazar:

kategori: ,

Fener tahtacısının işi çok zordu. Takımın omurgası kırılmıştı. Bekao, Çiçu ve Fred portföyden çıkınca yeni yatırımcı gerekiyordu, yatırımcı bu, ha deyince bulunmaz. Hadi buldun ‘’Tahtacı’’nın hedefine uygun yatırım yapacak, uyumlu olacak, küçük yatırımcı ile iyi geçinecek, yoksa tavan zor.

Bu eksikler, mali verileri bozunca, Bilançoda bozunca iş daha da zora girecekti.

Tavan bozuldu, fiyat aşağı geldi, nasıl toparlanacaksın. Nitekim yeni yatırımcı taraftarın çok iyi tanıdığı ama tahta da görmek istemediği SAMET ve devşirme stoper OSCAR olunca satışları karşılamak için yeterince kaynak bulunmadığı aşikardı. BU kaynaklar tavan için yeterli olamadı, tahta satışa geldi. Futbolda geri dörtlü ortası omurganın merkezidir, uyumlu ikililer içinde uyumu en zor bölgedir. Tahtayı tavan yapma çabası sürerken o da ne Fenerbahçe maçlarında 4 yıldızlı armada sahibi Visca,Samet’in refakati ile yaptığı orta ile Onaucho tahtayı satışa getirdi. Tahtacının oyun kuramadığı, yanlış kurguda devam ettiği dakikalara rağmen Fenerbahçe, Trabzon sahasında çok fazla gözükse de Tadiç’in pas kanallarının önemli koşucusu ve omurga hattının bel kemiği olan Fred’in yokluğu da TADİÇ’in hatalı pas opsiyonlarına ve ÇEKO’nun alan bulmasına engel oluyordu. Omurganın bel kısmında arızanın giderilmesi için düşünülen İSMAİL-ZAYİÇ ikilisi ise ZAYİÇ’in portföy gücünün yetersiz olması nedeni ile yetersiz kalıyordu. Aslında tahtacı hesabı iyi yapamamıştı 5 kişilik Trabzon orta sahasın 1.5 kişi ile oynamaya kalkınca değil tavan mucize olacaktı. Nitekim, aynı kurgu ile oyuna başlayan tahtacının mucize arayışı ikinci yarı başlarında Samet’in hataları ile doğan BERAT ve Pepe’nin golleri ile gerçekleşmedi.

İlerleyen dakikalarda küçük yatırımcı devreye girsede, TADİÇ’in penaltı golleri gelse de ‘’Tabanı’’ çözülmedi ve Trabzonspor 2-3 ile sahadan ayrıldı.

Eksikler önemli olup da omurga felç olunca omurgaya bağlı hastalıklar bu hazin sonu getirdi

Ancak benim ligin ilk haftası sonun da bir yazımda değindiğim bir cümle vücut buluyor. Son 10 yılın travması, DONKİŞOT VE DEGİRMENLER isimli yazımı ilk fırsatta yazacağım, hakem kararları çok önemli değil dünyadaki bütün liglerde var bizde yaygarası bol, oyunun arka planı ile borsanın arka planı aynı, gördüklerinizi yargılamak ‘’bataklıkta sinek avlamaktır. Ben olabildiğince hakem kararlarını yazmıyorum, ya da niyet aramıyorum, dünyada Cumhurbaşkanlarına toplantıyı yarım bıraktıran Futbolun ‘’temaşasından’ ’zevk alarak yaşıyorum, bugünde önce tribün sonra sahadaki ‘’temaşa’ ’adına çok mutlu oldum

Ancak hatası var ya da yok ‘’şaibeli algı’ ’var iken Zorbay Küçük bu maça atanmamalı, hani bir iş adamımızın savunması vardı ya’ ’arayınca kimyam bozuluyor’ ’diye kendini savunduğu misal bu atamalarda niyet aramasam da KÜÇÜK YATIRMCININ kimyası bozuluyor.

Ama siz zevk alın, hayatta size yoldaş alacak 5 keyiften biri futbol, biri borsa, ikisinde de niyetle değil, zevkle ilişki kurun